Šalčininkų rajono savivaldybės švietimo pagalbos specialistų metodinė diena

2021-11-18 Šalčininkų rajono savivaldybės pedagoginėje psichologinėje tarnyboje buvo organizuota rajono specialiųjų pedagogų ir logopedų metodinė diena. Rajono pagalbos mokiniui specialistai galėjo susipažinti su naujovėmis bei pasidalinti patirtimi specialiųjų poreikių mokinių ugdymo srityje. Susitikimą pradėjo pedagoginės psichologinės tarnybos direktorė Renata Sinkevič, pravesdama meno terapijos užsiėmimą, padedantį išlaisvinti prigimtinius resursus ir talentus, kviesdama pajausti saviraiškos teikiama laisvės pojūtį.

Tarnybos logopedės pristatė vaikų, turinčių specialiųjų ugdymosi poreikių ugdymo aktualijas bei aptarė naujovės. Kadangi pastaruoju metu derinant vaikų, turinčių kalbėjimo ir kalbos sutrikimų sąrašus,  susiduriame su problema, kad kiekvienas specialistas naudoja skirtingas vaiko kalbos raidos vertinimo metodikas, buvo pasiūlyta ir nuspręsta parengti ir aprobuoti rajono metodiniame būrelyje kalbos vertinimo metodikas lenkų, rusų, lietuvių kalbomis.

Renginio pabaigoje vyko apibendrinimas ir diskusijos. Naujos žinios tampa prasmingos, kai jos nuosekliai ir sistemiškai siejamos tarpusavyje, atpažįstamos ir teoriniu lygmeniu ir, svarbiausia, realaus gyvenimo kontekstuose, todėl tikimės tolimesnio glaudaus bendradarbiavimo  su švietimo pagalbos specialistais.