Tėvelių dėmesiui!

Auklėjant vaikus susiduriame su įvairiomis problemomis. Kartais užduodame sau  įvairius klausimus “gal darau kažką ne taip?”, “kaip man bendrauti?…”, “kodėl vaikai manęs neklauso?,” kaip nustatyti ribas ir kas lemia mūsų vaikų elgesį? Surasti atsakymus į šiuos ir kitus klausimus Jums gali padėti Šalčininkų rajono savivaldybės Pedagoginės psichologinės tarnybos organizuojami  mokymai tėvams. Mokymų metu analizuosime vaiko amžiaus tarpsnių ypatumus ir jų įtaką vaiko elgesiui, gilinsime žinias apie vaiko poreikius, nagrinėsime veiksmingus bendravimo su vaiku būdus. Kalbėsime apie konfliktų sprendimo strategijas, taisyklių ir ribų nustatymą. Mokysimės kalbėti taip, kad vaikai mus girdėtų ir su mumis bendrautų. Mokymų metu analizuosime teorinę medžiagą, kurią pritaikysime praktiškai diskutuodami, modeliuodami gyvenimiškas situacijas.

Užsiėmimai nemokami, vyks kartą per mėnesį, pagal iš anksto suderintą laiką . Registracija į mokymus vykdoma el.paštu ppt@salcininkai.lt ir telefonu 8 (380) 30-168

                         Mokymų – užsiėmimų metu bus nagrinėjamos temos

Eil.nr.                                             Temos          Data
1.       Stiprių ryšių tarp tėvų ir vaiko kūrimas. Kaip kalbėtis su vaiku, kad jis išgirstų. Kaip klausytis, kad su mumis kalbėtų.Spalio 20 d.
2.       Aplinkos poveikis vaiko asmenybės formavimuisi ( draugai, kompiuteris, televizorius ir t.t.).Lapkričio 24 d.

      

3.       Pozityvus drausdminimas: ribų nustatymas ir jų laikymasis, skatinimas ir drausminimas.Gruodžio 15 d.      
4.       Kaip paskatinti vaiką tinkamai elgtis. Tevų asmeninio pavyzdžio įtaką vaiko elgesiui, asmenybės ir kalbos raidai.Sausio 26 d.      
5.       Vaikų pasitikėjimo savimi ugdymas.Vasario 23 d.       
6.       Psichoaktyviųjų medžiagų vartojimas. Patarimai tėvams, kaip kalbėtis su vaiku apie psichoaktyviąsias medžiagasKovo 30 d.      
7.       Azartiniai lošimai. Patarimai tėvams, kaip kalbėtis su vaiku apie azartinius žaidimus.Balandžio 27 d.       
8.       Konfliktai (šeimoje, mokykloje) ir jų sprendimo būdai.Gegužės 25       
9.       Vaikų ir paauglių delinkventinio elgesio priežastys ir valdymo būdai.Birželio 29