Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazijos priešmokyklinukai tarnyboje

Tarp mokyklinio amžiaus vaikų dažnai pastebime vaikų agresyvumą, nepasitenkinimą, kaprizus. Toks vaikų elgesys tarsi barometras signalizuoja apie tai, kad vaiko vidinėje būsenoje siaučia jausmų ir emocijų audra. Kalbėti apie jausmus ir emocijas vaikams nėra lengva.

2019 metų kovo 20 ir kovo 22 dienomis Šalčininkų rajono savivaldybės Pedagoginę psichologinę tarnybą aplankė Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazijos priešmokyklinės grupės „Varpeliai“ ir „Pelėdžiukai“.

Susitikimo metu tarnybos specialistės, psichologė Renata Sinkevič, specialioji pedagogė Sniežana Voitukovič, logopedė Alicija Ruselevič  stengėsi padėti vaikams išmokti suvokti, atpažinti, įvardyti ir valdyti savo jausmus ir emocijas. Veiklos, įgyvendintos užsiėmimo metu, buvo skirtos vaikų emocijų pažinimui, gebėjimui įvardyti tai, ką jaučia, kokios emocijos juos valdo. 

Ugdytiniai lavino socialinius įgūdžius, meninius gebėjimus. Vaikai buvo mokomi dirbti komandoje, susitarti, skatinome vaikų kūrybingumą, taikydami skirtingas užduotis.

Atkreipėme dėmesį į vaikų emocijų ir jausmų raiškos svarbą. Išbandėme naujas idėjas, veiklas, skatinome vaikų pasitikėjimą savo jėgomis ir galimybėmis.

Tikimės, kad vaikai liko patenkinti, ir laukiame Jūsų sugrįžtant!!!