Bendradarbiavimas su Šalčininkų „Santarvės” gimnazija

Gegužės mėnesį Šalčininkų rajono savivaldybės pedagoginės psichologinės tarnybos specialistės susitiko su Šalčininkų „Santarvės“ gimnazijos 5 ir 8 klasės mokiniais.

5 klasės mokiniai dalyvavo paskaitoje apie patyčias, kurios tema: „Žodžio galia“. Mokiniai buvo supažindinti kas yra patyčios, kokios yra jų formos. Aptarta kokią poziciją kiekvienas užima patyčių situacijoje? Ką daryti, kai susiduriame su patyčiomis?

 8 klasės mokiniai dalyvavo paskaitoje apie priklausomybes: „Ką žinai apie elektronines cigaretes?“. Paskaitų metu mokiniai diskutavo, argumentavo, atliko praktines užduotis ir pagilino teorines žinias. Specialistai skatino jaunimą susimąstyti apie rūkymo žalą, vengti žalingų įpročių ir rinktis sveiką gyvenimo būdą. Džiaugiamės, kad auganti karta yra žingeidi, mokanti reflektuoti, konstruktyviai mąstanti, samprotaujanti, sąmoninga ir atsižvelgianti į kitą asmenį.

Tęsiant bendradarbiavimą su Šalčininkų „Santarvės” gimnazija sulaukėme tėvų norinčių labiau pažinti savo vaiką. Tarnybos specialistės, pravedė paskaitą tėvams,  tema: „Tėvų ir vaikų bendravimo svarba“. Susirinkę tėvai, gilino žinias apie bendravimo su vaikais svarbą, turėjo galimybę ne tik išklausyti teorinius aspektus, bet ir praktiškai moduliuoti situacijas. Tėvai buvo labai aktyvūs, diskutavo bei ieškojo atsakymo į jiems aktualius klausimus. Šalčininkų rajono savivaldybės pedagoginės psichologinės tarnybos specialistės skatino tėvus daugiau dėmesio skirti bendravimui, būti geru pavyzdžiu, kalbėti su vaiku, kaip su suaugusiu ir tokiais būdais geriau pažinti savo vaiką ir jį supančią aplinką.

Tikimės ir tolimesnio glaudaus bendradarbiavimo su gimnazija bei jos bendruomene.