Renginiai apie emocinio intelekto lavinimą Šalčininkų PPT

Emocinis intelektas – tai žmogaus asmeninės ir tarpasmeninės kompetencijos, kurios padeda užtikrinti emocinį ir dvasinį žmogaus atsparumą ir leidžia išgyventi įvairius jausmus: džiaugsmą, nusivylimą, skausmą, liūdesį, praradimą ir kt. Siekdami užauginti žmogų su aukštu emociniu intelektu turime lavinti keturis pagrindinius gerovės aspektus: protinį, fizinį, emocinį ir dvasinį.

 

Statistika rodo, kad sėkmę gyvenime lemia ne kognityvinis (IQ), o emocinis intelektas (EQ). Žinoma, idealiu atveju asmuo gali pasižymėti gerais tiek pažintiniais, tiek socialiniais bei emociniais įgūdžiais. Tačiau vienas svarbiausių jų skirtumų, kad emocinis intelektas daug mažiau priklauso nuo genetinių veiksnių, jį galima ugdyti bet kuriame žmogaus amžiaus tarpsnyje.

2019 m. lapkričio 08 d. Šalčininkų  rajono savivaldybės Pedagoginė psichologinė tarnyba, bendradarbiaudama su Paramos vaikams centru organizavo  paskaitą apie emocinio intelekto ugdymo mokykloje galimybes. Paskaitą vedė psichologė, programos ,,Antras žingsnis“ vadovė Ieva Dulinskaitė.

Lektorė akcentavo, kad žmonės intuityviai supranta emocinio intelekto prasmę ir svarbą, tačiau šie įgūdžiai nuolat turi būti lavinami.

Nuoširdžiai dėkojame lektorei už įdomią ir išsamią paskaitą ir tęsdami emocinio intelekto lavinimo tematiką, Šalčininkų rajono pedagoginėje psichologinėje tarnyboje organizuojame grupinius mūsų pačių mažiausių svečių, emocinio intelekto lavinimo užsiėmimus. Geriausi rezultatai pasiekiami, kada emocinio intelekto lavinimas pradedamas kuo anksčiau ir kuo įvairesniais būdais. Todėl jau 2019 m. lapkričio 22 dieną vyko grupiniai užsiėmimai ikimokyklinukų grupei, kurie atvyko iš Šalčininkų l/d „Pasaka“. Dirbant su vaikais stengiamės sukurti saugią ir smagią atmosferą: kūrybinės veiklos metu, vaikai galėjo patyrinėti labiausiai jiems rūpimas kasdienes situacijas, savo jausmus ir skirtingus vaidmenis. Juk emocinio intelekto lavinimas vaikystėje padeda susirasti draugų ir puoselėti draugystę, sėkmingai įsitraukti į grupę, išklausyti, pasipriešinti skriaudėjams, įveikti sunkumus, stresą, išspręsti konfliktus, atpažinti ir valdyti jausmus ir pan. Įgūdžiai, kurie lavinami užsiėmimų metu, padeda vaikams tapti atsakingais, rūpestingais ir veiksmingais dirbančiais suaugusiaisiais.

Kviečiame visus susidomėjusius registruotis į grupinius užsiėmimus, kurie vyksta PPT.

(plačiau facebook paskyroje)