Tobulėjimas ir kvalifikacijos kėlimas Klaipėdoje

Sveikas vaikas – šeimos džiaugsmas. Vaiko fizinė ir psichinė negalė – šeimos ir visuomenės rūpestis.

2019 m. spalio 18 d. šiuo klausimu domėjosi ir kėlė savo kvalifikaciją Šalčininkų rajono savivaldybės Pedagoginės psichologinės tarnybos specialistai, kurie dalyvavo  Klaipėdos universiteto organizuotoje konferencijoje „Kompleksinės  integruotos pagalbos inovacijos ir perspektyvos raidos sutrikimų turinčiam vaikui ir šeimai“. Pranešimus skaitė ir gerąja patirtimi dalinosi įvairių sričių specialistai. Buvo analizuojama kaip dirbti su raidos sutrikimų turinčiais vaikais, nagrinėjamos opiausios šiuolaikinės visuomenės problemos, kurios aplanko šeimas, auginančias vaikus su raidos sutrikimais.

Dalyviai buvo supažindinami su įvairiaisiais darbo metodais, galimais pagalbos būdais, taip pat buvo paliesta technologinių inovacijų tema, kuri vis labiau skverbiasi į mūsų vaikų gyvenimus, sulaukdamos dvejopų vertinimų. Deja šiandien naujausia mada – skaitmeninė vaikystė.  Didėjant išmaniųjų technologijų prieinamumui, auga ir tėvų bei specialistų poreikis suprasti technologijų daromą įtaką vaikų sveikatai ir gerovei. Nors IT prietaisai gali atrodyti labai veiksminga priemonė siekiant išlaikyti vaikus ramius ir tylius, tačiau tai nedidina jų gebėjimo reguliuoti emocijas ar elgesį.

Nustatyta, jog daugiau laiko prie ekranų praleidę vaikai, elgiasi agresyviau, jiems dažniau būdingi hiperaktyvumo ir dėmesio koncentracijos sutrikimai. Kuo anksčiau negalė bus pastebėta, nustatyta ir pradėta gydyti, tuo bus geresni rezultatai. Todėl labai svarbu kuo anksčiau diagnozuoti vaikų sutrikimus ir laiku suteikti vaikams ir šeimai pagalbą.

https://www.facebook.com/40711908859/posts/10157161319143860/